novosti & zanimljivosti

Prednosti online učenja engleskog jezika

online ucenje prednosti lina abc skola tecaj engleskog jezika

Online učenje stranog jezika ima mnogo prednosti kako za djecu tako i za njihove roditelje. Evo nekoliko razloga zašto roditelji sve više uključuju djecu u online tečajeve stranih jezika:

 1. Fleksibilnost
  Online učenje omogućuje djeci da uče kada i gdje žele, odnosno u svom ritmu i prema svom rasporedu što može biti posebno korisno zbog školskih obaveza i drugih vanškolskih aktivnosti.
 2. Individualizirana nastava
  Online tečajevi nude personaliziranu nastavu koja prati individualne potrebe i napredak djeteta, što  omogućuje brži napredak.
 3. Učenje s izvornim govornicima
  Djeca koja uče strane jezike online imaju pristup izvornim govornicima što pomaže u razvoju njihovih komunikacijskih vještina.
 4. Pristup različitim resursima
  Online platforme za učenje pružaju širok raspon edukativnih resursa uključujući videozapise, interaktivne igre i kvizove koji mogu zadržati djecu zainteresiranom i motiviranom. Interaktivna nastava omogućuje djeci da uče strani jezik na lakši i zanimljiviji način, odnosno kroz zabavu i igru.
 5. Praktičnost
  Online učenje stranog jezika je vrlo praktično za djecu ali i za roditelje koji nemaju vremena ili financijska sredstva za putovanje ili sudjelovanje u jezičnim tečajevima uživo.
 6. Dostupnost
  Djeca mogu pristupiti svojem online tečaju engleskog jezika s bilo kojeg uređaja s internetskom vezom, čime im je omogućeno prisustvovanje nastavi čak i kada putuju ili su daleko od kuće.
 7. Susretanje s različitostima
  Online okruženje za učenje okuplja učenike iz cijelog svijeta, što djetetu omogućuje da uči i ulazi u interakciju s drugima polaznicima iz različitih kultura.

Ukratko, online učenje može ponuditi brojne prednosti za djecu, uključujući fleksibilnost, personalizirano obrazovanje, pristup različitim resursima i susretanje s različitim perspektivama.